Prospera 2021

COIN rankas som nummer 1 av kunderna – i år igen!

COIN Investment Consulting har återigen utsetts som den bästa konsulten inom institutionell kapitalförvaltning i Sverige, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga kundundersökning 2021.

Vi är otroligt stolta och glada för det förtroende vi får, och det samarbete som vi har med alla våra kunder. Att återigen bli rankad som den mest uppskattade rådgivaren inom institutionell kapitalförvaltning betyder allt för oss på COIN. Det ger oss ännu mer energi att fortsätta leverera effektiva tjänster med tydligt mervärde för våra kunder.

Speciellt glädjande är att vi även ökar vår marknadsandel betydligt – COIN har nu hela 43% av marknaden, att jämföra med fjolårets 34%.

COINs betyg ligger mycket högt med ett totalbetyg på 4,33 på en skala 1-5, där 5 är max betyg. Kunderna har utvärderat fem kriterier

  1. Kunskap om kapitalförvaltning
  2. Rådgivningskvalité
  3. Upphandlingskompetens
  4. Prisvärd service
  5. Rapportering och uppföljning

Utmärkelsen baseras på intervjuer med finanschefer, ekonomichefer och portföljförvaltare från 141 organisationer med minst 300 MSEK i externt förvaltat kapital som intervjuats under perioden 16 mars – 20 maj, 2021.