IMG_1323

Evisens-dagen 2024

För tredje året i rad arrangerade vi en heldagsutbildning för kunder, detta år på Fotografiska i Stockholm. 

Syftet med utbildningsdagen är att belysa viktiga områden inom kapitalförvaltningen och skapa möjligheter att dela tankar och erfarenheter. Årets program innehöll både teoretiska ramverk och praktisk tillämpning, både hos oss och andra svenska institutioner.

Vi är väldigt glada att så många deltog och representerade ca 25  institutioner. Vi vill särskilt tacka våra framstående externa talare som bidrog med värdefulla perspektiv och intressanta diskussioner:

  • Jan Starmans, assisterade professor vid Handelshögskolan i Stockholm, delade sina insikter om de senaste forskningsrönen inom sustainable finance
  • Erik Fransson, kanslichef vid Fondtorgsnämnden, delade med sig av sina erfarenheter av att sätta upp en ny myndighet i syfte att genom upphandling öka kvalitén i det svenska pensionssystemet.
  • Claudia Stanghellini, Head of External Management på AP3, gav en inblick i AP3:ans arbete med förvaltarval och hållbarhetsarbete.
  • Lars Heikensten, ordförande för Finanspolitiska rådet och tidigare riksbankschef, som gav sin syn på den ekonomiska politiken och dess inverkar på de finansiella marknaderna.

Under dagen fick vi ta del av engagerade diskussioner och frågeställningar och vi är mycket tacksamma för alla som bidrog till att göra detta event så lyckat. 


Vi på COIN är otroligt glada att få välkomna vår senaste rekrytering Ylva Schullström.

Ylva har en gedigen bakgrund på finansmarknaden och kommer senast från Nordea där hon jobbat inom flera områden bl.a. hållbarhet, filantropi, försäljning och produktutveckling mm. Som en Senior Konsult kommer Ylva vara en central del av COIN, Sveriges ledande oberoende rådgivare och konsult inom institutionell kapitalförvaltning, samt ansvara och utveckla området Hållbara Investeringar.

Vi är otroligt glada att få välkomna Ylva till vårt team och vi är övertygade om att hon kommer bidra till att höja COIN och utveckla vårt erbjudande ytterligare.