8 Juni, 2022

COIN rankas nummer 1 av kunderna - tredje året i rad!

COIN Investment Consulting har för tredje året i rad utsetts som den bästa konsulten inom institutionell kapitalförvaltning i Sverige, enligt Kantar Sifo Prosperas årliga kundundersökning 2022.

Vi är otroligt stolta och glada för det förtroende vi får, och det samarbete som vi har med alla våra kunder. Att återigen bli rankad som den mest uppskattade rådgivaren inom institutionell kapitalförvaltning betyder allt för oss på COIN. Det ger oss ännu mer energi att fortsätta leverera effektiva tjänster med tydligt mervärde för våra kunder.

Speciellt glädjande är att vi i år rankas nummer 1 på samtliga kriterier. Samtidigt har både totalbetyg och marknadsandel ökat – COIN har idag 44% av marknaden.

COINs totalbetyg ligger mycket högt med ett betyg på 4,36 på en skala 1-5, där 5 är max betyg. Kunderna har utvärderat fem kriterier:

1. Kunskap om kapitalförvaltning
2. Rådgivningskvalité
3. Upphandlingskompetens
4. Prisvärd service
5. Rapportering och uppföljning

Utmärkelsen baseras på intervjuer med finanschefer, ekonomichefer och portföljförvaltare från 145 organisationer med minst 300 MSEK i externt förvaltat kapital som intervjuats under perioden 15 mars – 20 maj, 2022.