Part Time Analyst

at Evisens

Evisens söker deltidsanalytiker

Vi söker just nu en intern till Evisens för en initial deltidsanställning med 1–2 veckors effektiv tid per månad som kommer att styras utifrån andra åtaganden med omgående tillsättning.

Evisens Investment Consulting Group är Sveriges ledande rådgivare inom institutionell kapitalförvaltning och har ambitionen att fortsätta växa. Som ett led i det letar vi talanger med starkt intresse för finansiella marknader och goda kunskaper inom finansiell teori, finansiell matematik/statistik och programmering.

Som Analytiker kommer du arbeta med och få praktisk kunskap inom portföljteori, riskhantering, förvaltarval m.m., samt snabbt knyta egna kontakter med både investerare och kapitalförvaltare. Deltidstjänsten kommer inledningsvis att fokusera på kvantitativ analys (löpande uppföljning, utvärdering av förvaltare m.m.). Beroende på din profil kan dina arbetsuppgifter komma att utvidgas till att inkludera programmering, modellering och portföljoptimering.

Vi letar efter dig som:

  • Är i mitten av sin utbildning då tanken är att anställningen ska pågå under en längre tid där den anställde successivt får större ansvar samt med option på heltidsanställning
  • Har ett stort intresse för finans och kapitalförvaltning
  • Är initiativtagande och självständig i sitt arbete
  • Har goda kunskaper inom Microsoft Excel och PowerPoint
  • Har goda akademiska resultat
  • En viss programmeringsvana är meriterande

Sista ansökningsdatum är den 10:e april 2023.

Anställningen är baserad på Evisens kontor i Stockholm på Humlegårdsgatan 17. Ansökan sker genom att skicka ett kort personligt brev, CV och betyg till jesper.hallgren@evisens.se med rubriken Evisens Analyst. Ansökningarna kommer att övervägas löpande.

Vill du veta mer, kontakta:
Jesper Hallgren på telefon 073-596 21 22

JH


Jesper Hallgren

KONTAKTPERSON